Розроблення інструкцій з охорони праці на підприємстві: на кого це покладають


Розроблення інструкцій з охорони праці на підприємстві: на кого це покладають

Необхідні інструкції з охорони праці розробляються (переглядаються) безпосередніми керівниками робіт (начальниками виробництва, цеху, дільниці, відділу, лабораторії та інших підрозділів підприємства), які є відповідальними за своєчасне їх виконання.

Це передбачено п. 4 розділу IV НПАОП 0.00-4.15-98 Положення про розробку інструкцій з охорони праці, затвердженого наказом Держнаглядохоронпраці від 29.01.1998  № 9 (у редакції наказу Міністерства соціальної політики України 30.03.2017 № 526).

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити 0 (800) 219-977

Крім цього, здійснення систематичного контролю за своєчасним розробленням нових і відповідністю чинних інструкцій вимогам законодавства, їх періодичним переглядом та своєчасним внесенням змін і доповнень до них, надання відповідної методичної допомоги розробникам та організація забезпечення їх текстами нормативно-правових актів з охорони праці, стандартів та інших нормативно-технічних та організаційно-методичних документів з охорони праці покладаються роботодавцем на службу охорони праці підприємства.

Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

 

Коли допускається розроблення тимчасових інструкцій

Для нових виробництв, що вводяться в дію вперше, допускається розроблення тимчасових інструкцій, що мають відповідати вимогам цього Положення. Вимоги тимчасової інструкції повинні забезпечувати безпечне здійснення технологічних процесів (робіт) і безпечну експлуатацію обладнання. Тимчасові інструкції можуть розроблятися як за професіями, так і за видами робіт і вводяться в дію на строк до прийняття зазначених виробництв в експлуатацію.

Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці


Розроблення документів з охорони праці

Накази • розпорядження • положення • інструкції, програми
та інші документи.

Індивідуальний підхід
Стислі строки виконання
Доступна ціна

0 (800) 219-977
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Санітарні норми виробничих приміщень: вказівки лікаря з гігієни праці щодо роботи в спеку
Лікар відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління інспекційної діяльності, в межах своїх повноважень інформує щодо ...