...

Провини Укрзалізниці в травмуванні пасажирки поїзду «Київ-Рахів» немає — директор департаменту УЗ


Провини Укрзалізниці в травмуванні пасажирки поїзду «Київ-Рахів» немає — директор департаменту УЗ

Укрзалізниця провела службове розслідування, яке встановило, що провини держкомпанії у травмуванні пасажирки поїзда «Київ-Рахів» 22 грудня немає.

Про це в коментарі Громадському повідомив директор департаменту з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень Укрзалізниці Олександр Красноштан.

«Ми провели розслідування, оглянули вагон, цю конкретну полицю і кріплення. Все обладнання перебуває в робочому стані. Причиною травмування пасажирки точно не могла бути несправність вагону чи полиці», — запевнив чиновник.

Красноштан також зауважив, що досі не оприлюднили жодного фото чи відеодоказу інциденту.

«Це був глибокий вечір. Коли провідники прийшли до жінки, то справді побачили її травму. Негайно викликали начальника поїзда, а він, у свою чергу, викликав чергового по станції «Тернопіль» та швидку допомогу», — розповів Красноштан.

За його словами, коли провідник прийшов до потерпілої, полиця не була зламана. Більше того — виламати ці полиці дуже складно, наголосив чиновник.

«Там дуже міцні кріплення. Вагою тіла однієї людини зламати кріплення неможливо. Ці полиці мають десятикратний запас міцності, тобто витримують до 1000 кілограмів», — сказав Красноштан.

Також він додав, що вагон, в якому їхала потерпіла Надія Полякова, пройшов капітальний ремонт, під час якого ці кріплення було посилено.

«Нашої провини в цьому немає. Укрзалізниця правильно оформила акт про нещасний випадок, аби пасажирка отримала страхові виплати. І ми все для цього зробили. Зараз у відносинах перебуває страхова компанія та страхова особа. Участі у цьому процесі Укрзалізниця вже не бере», — підсумував чиновник.

Раніше повідомлялося, що в поїзді 357К сполученням Київ — Рахів на пасажирку Полякову Надію впала верхня полиця, на якій відпочивала інша жінка. Це й же поїзд застряг на понад 4 год в полі на Тернопільщині.

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...