Про виконання робіт на повітряних лініях електропередавання


Про виконання робіт на повітряних лініях електропередавання

З метою здійснення ефективної профілактичної роботи, створення безпечних умов праці на піднаглядових підприємствах головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці південно-східного регіону управління інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провів робочу зустріч з працівниками енергорозподільчої організації та надав консультації при виконанні робіт на повітряних лініях електропередавання.

Вказано, що у разі виконання робіт в електроустановках під наведеною напругою із застосуванням телескопічних вишок та гідропідйомників робочий майданчик слід з’єднати із заземленим на місці робіт проводом-перемичкою з гнучкого мідного проводу за допомогою спеціальної штанги, а сам механізм необхідно заземлити на спільний з проводом заземлювач.

Розроблення документів з охорони праці
Для довідок: 0 (800) 219-977

Переріз перемички та заземлювального провідника повинен бути не менше 252 мм. Механізми повинні мати інвентарні заземлювачі, на робочих майданчиках повинні бути позначені місця для приєднання перемичок, які слід ретельно очистити від фарби, іржі та забруднення.

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці

№4′ 2023 «Пожежна безпека на підприємстві: вимоги, організація, законодавчі зміни»

Матеріали до теми


Безпечне використання резервних джерел живлення
Внаслідок масштабних ракетних обстрілів енергетична інфраструктура України зазнала значних пошкоджень. Тож для забезпечення стабільної роботи енергосистеми в усіх регіонах застосовуються ...
Що важливо знати під час користування генератором
Фахівці відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці розробили для користувачів, котрі ...