Про розроблення та погодження паспортів безпеки на об’єкти критичної інфраструктури


Про розроблення та погодження паспортів безпеки на об’єкти критичної інфраструктури

Кабінет Міністрів України затвердив Порядок розроблення та погодження паспортів безпеки на об’єкти критичної інфраструктури (далі — ОКІ), затверджений постановою від 04 серпня 2023 року № 818, для забезпечення захисту від можливих загроз та запобігання їх виникнення.

Паспорт безпеки на ОКІ є одним із ключових документів у сфері захисту критичної інфраструктури. Відповідно до нього визначаються заходи, які мають вживатися у разі виникнення загроз наданню життєво важливих послуг.

 

Охорона праці членів добровольчих формувань територіальних громад. Чи передбачена вона законодавством? — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Він сприятиме безперервному функціонуванню критичної інфраструктури, об’єкти якої забезпечують роботу найважливіших сфер життя нашого суспільства, стійкості їх роботи, усуненню реальних чи потенційних загроз.

Кібербезпека працівників: чому це не просто важливо, а й життєво необхідно — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Нагадаємо, що під час дії воєнного стану та протягом 12 місяців після його припинення чи скасування уповноваженим органом у сфері захисту критичної інфраструктури України визначена Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації України. Уповноважений орган координує діяльність суб’єктів національної системи захисту, забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері захисту критичної інфраструктури.

Також уповноважений орган є держателем та адміністратором Реєстру об’єктів критичної інфраструктури. Цей реєстр відіграє важливу роль у координації процесу захисту критичної інфраструктури України. Він дозволяє узгодити дії суб’єктів національної системи захисту критичної інфраструктури, запровадити обмін інформацією між суб’єктами захисту, створити єдину базу даних щодо загроз і вразливостей, здійснити оцінку стану захищеності ОКІ, забезпечити паспортизацію та захист обʼєктів.

Безпека праці та екологічна безпека — нова спільна матриця для бізнесу у всій Європі — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

Джерело: БУДСТАНДАРТ

Розроблення документів із цивільного захисту

Матеріали до теми


Зберегти ментальне здоров’я і не кинути роботу: як журналісти протистоять вікарній травмі й що радять психотерапевти
Що допоможе опанувати негативні емоції і стани після роботи над складним матеріалом Українські журналісти щодня висвітлюють страшні події війни та ...
Підписано Закон № 3696: збільшення штрафів за порушення норм військового обліку та мобілізації
Президент підписав Закон України від 9 травня 2024 року № 3696-IX «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення ...
Дії населення у разі надзвичайних ситуацій: урагани та штормові попередження
Що робити у разі загрози стихійного лиха та отриманні штормового попередження зберігайте спокій, уникайте паніки; уважно слухайте інформацію по телевізору ...