Правила виконання маркшейдерських робіт: проект наказу


Правила виконання маркшейдерських робіт: проект наказу

Державною службою України з питань праці оприлюднено проект наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження Правил виконання маркшейдерських робіт під час розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин».

Проект наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Про затвердження Правил виконання маркшейдерських робіт під час розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин» (далі — проект акта) розроблено Державною службою України з питань праці (далі — Держпраці) для забезпечення реалізації положень Кодексу України про надра, Гірничого Закону України, Закону України «Про охорону праці» в частині безпечного виконання комплексу маркшейдерських робіт під час розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин.

Проект акта встановлює організаційні та технічні вимоги до всього комплексу маркшейдерських робіт при відкритому і підземному способах розробки родовищ рудних та нерудних корисних копалин, будівництві гірничих підприємств, використанні надр у цілях, не пов’язаних із видобуванням корисних копалин.

Прийняття проекту акта та реалізація його вимог сприятиме раціональному використанню надр та їх охороні, дасть можливість підвищити загальний рівень промислової та техногенної безпеки на гірничих підприємствах із підземним та відкритим способом видобутку рудних та нерудних корисних копалин в Україні.

Пропозиції та зауваження до зазначеного проекту акта приймаються до 10 серпня 2020 р. за адресою:
Державна служба України з питань праці, 01601, м. Київ, вул. Десятинна, 14;
e-mail: dsp@dsp.gov.ua; факс/тел.: (044) 289-30-31.

Джерело: Державна служба України з питань праці

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...