Правила безпеки на дорозі, які стануть у пригоді водіям під час туману


Правила безпеки на дорозі, які стануть у пригоді водіям під час туману

Туман — одне з найбільш страшних явищ для водіїв, особливо якщо немає достатньо досвіду для керування автомобілем при недостатній видимості та несприятливих погодних умов. Як мінімізувати ризики такого водіння?

  1. Будьте в курсі місцевих погодних умов. Туман часто буває ранковим або вечірнім погодним явищем, тому, якщо можливо, уникайте водіння в цей час.
  2. Забезпечте більшу відстань між транспортними засобами. Ніколи не поспішайте і не прискорюйтесь, щоб вибратися з туману.
  3. Завжди будьте обережні. Волога з повітря може постійно накопичуватися на лобовому склі, ускладнюючи видимість. За необхідності відрегулюйте швидкість обігрівача та склоочисників.
  4. Використовуйте протитуманні фари (якщо є). На багатьох автомобілях встановлені протитуманні фари. Ці ліхтарі зазвичай встановлюються низько, у передньому бампері або під ним. Вони орієнтовані на землю перед автомобілем, наскільки це можливо. Протитуманні фари відрізняються методом проектування світла. Не вимикайте денні ходові вогні, оскільки вони допомагають зробити ваш автомобіль більш помітним для інших водіїв, що знаходяться поряд з ним та позаду нього.

Посібник «Проведення навчання та інструктажів з охорони праці. Актуально під час воєнного стану»
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

  1. Використовуйте ближнє світло. У тумані видимість перед вами різко погіршиться, тому використовуйте ближнє світло автомобіля (якщо на автомобілі немає протитуманних фар).
  2. Остерігайтеся замерзаючого туману. При контакті з холодними поверхнями, зокрема з дорогами, туман може миттєво замерзати. Враховуйте, що на дорозі можлива ожеледиця.
  3. Не дрейфуйте. Коли видимість погіршується, є природна тенденція виїздити на середину дороги. Обов’язково тримайтеся своєї смуги руху.
  4. З’їжджайте на узбіччя дороги, якщо у вас недостатня видимість. Якщо туман стає занадто густим, зупиніться та зачекайте. Увімкнення аварійної сигналізації

попереджає інших водіїв про ваше місцезнаходження

АУДИТ ОХОРОНИ ПРАЦІ — незалежна комплексна перевірка підприємства на відповідність законодавству України
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

  1. Використовуйте правий край дороги як орієнтир. Це допоможе вам уникнути зіткнення із зустрічним транспортом або засліплення світлом зустрічних фар.
  2. Попросіть про допомогу. Не бійтеся просити пасажирів допомогти вам стежити за зустрічними автомобілями та перешкодами на дорозі.

Джерело: Закон і Бізнес

Передплата 2024

Матеріали до теми


Рекомендації щодо перевірки медичного висновку тимчасової непрацездатності та е-лікарняного
Медичний висновок тимчасової непрацездатності (МВТН) та е-лікарняний — це два різні цифрові документи. МВТН — електронний документ, що формується в ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...