Пожежа в таборі «Вікторія»: У суді оголосили обвинувальний акт екс-заступниці міськголови Одеси


Пожежа в таборі «Вікторія»: У суді оголосили обвинувальний акт екс-заступниці міськголови Одеси

Приморський районний суд Одеси 3 жовтня розпочав розгляд справи проти екс-заступниці міського голови Одеси Зінаїди Цвірінько щодо пожежі у таборі «Вікторія», внаслідок якої загинули троє дітей. Про це повідомляє «Думская».

За даними видання, під час судового засідання прокурор зачитав обвинувальний акт стосовно Цвірінько. Її звинувачують у службовій халатності, що призвела до тяжких наслідків.

Зазначимо, що колишня заступниця очільника Одеси мала стежити за дотриманням пожежної безпеки у закладах міста, зокрема у таборі «Вікторія». Крім того, сторона обвинувачення заявила, що суд має розглянути клопотання про відшкодування збитків громаді Одеси у розмірі 7,5 мільйони гривень, а також позови родин потерпілих на 3,5 мільйони гривень.

Водночас сама Цвірінько своєї вини не визнає. «Конкретно мені зовсім незрозуміло, як мої дії могли призвести до таких наслідків. Я ознайомилась з матеріалами справи, там відбувається щось не те. Мене жодного разу не допитували», — сказала вона.

Нагадаємо, у верерсні група незалежних експертів знайшла на згарищі табору «Вікторія» другий кип’ятильник. Як повідомлялося, наприкінці липня під час проведення незалежної експертизи у таборі «Вікторія» знайшли рештки кісток.

Міжнародні фахівці почали незалежну пожежно-технічну та будівельну експертизу одеського табору «Вікторія» 23 липня. У квітні до суду передали справу щодо екс-заступниці міськголови Одеси за звинуваченням у причетності до пожежі в дитячому таборі.

Раніше у квітні суд виніс вирок виховательці дитячого табору: її ув’язнили строком на три роки умовно.

Джерело: Громадське радіо

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...