Пожежа в Кемерово виникла через коротке замикання


Пожежа в Кемерово виникла через коротке замикання

Найбільш імовірною причиною пожежі в торговому центрі Зимова вишня в російському місті Кемерово є коротке замикання в батутній залі, заявили в Слідчому комітеті РФ.

“Імовірно, може бути коротке замикання”, – доповіли голові відомства Олександру Бастрикіну під час робочої поїздки в Кемерово, передає ТАСС.

За версією слідства, вогнище спалаху знаходилося в батутному центрі на території дитячого комплексу. Слідчі повідомили, що кабелі високої напруги були прокладені через всю залу комплексу “в порушення всіх правил”.

Очевидці розповіли слідчим, що “пучок електричних проводів звисав практично над ванною з м’якими [поролоновими] кубиками”.

Нагадаємо, 25 березня під час пожежі в торговому центрі Зимова вишня в Кемерові загинули 64 людини, в тому числі 41 дитина.

Через два дні сотні городян вийшли на мітинг, вимагаючи відставки губернатора Кемеровської області Амана Тулєєва і президента Росії Володимира Путіна. Тулєєв заявив, що незадоволені, які вийшли на площу – “взагалі не родичі загиблих, це ті, хто постійно затіває скандали”.

1 квітня губернатор Кемеровської області подав у відставку. Тимчасово виконуючим обов’язки губернатора призначено віце-губернатора регіону Сергія Цивільова.

Джерело: nv.ua

Матеріали до теми


На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...
Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...