Побої та синці стали для інспекторів праці наслідками відвідування одного із швейних цехів Хмельницького


Побої та синці стали для інспекторів праці наслідками відвідування одного із швейних цехів Хмельницького

6 вересня інспектори праці Управління Держпраці у Хмельницькій області здійснили відвідування, без попереднього повідомлення роботодавців, з питань легалізації трудових відносин у суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність у м. Хмельницькому.

Під час відвідування одного із швейних цехів із пошиття дитячого одягу по вул. Молодіжна, 14/А охоронником підприємства було здійснено перешкоду щодо проведення відвідування та застосовано фізичну силу до посадових осіб Управління Держпраці.

Зокрема, у присутності інспекторів праці охоронник зателефонував роботодавцю та отримав вказівку не допускати посадових осіб до відвідування.

У цей час через запасний вихід масово вибігали працівниці швейного цеху, які ймовірно були офіційно не працевлаштовані.

На місце події прибула слідчо-оперативна група поліції та швидка медична допомога. Остання госпіталізувала двох жінок – посадових осіб Управління до Хмельницької міської лікарні.

По даному факту Хмельницьким міським відділом поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області внесено відомості до ЄРДР за ч.1 ст. 125 КК України, а саме “Умисне легке тілесне ушкодження”.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами прес-центру Державної служби України з питань праці.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...