Передрейсові медичні огляди водіїв як запорука успішних перевезень


Передрейсові медичні огляди водіїв як запорука успішних перевезень

Підприємці та працівники, які здійснюють перевезення пасажирів, отримали роз’яснення від посадовця Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці та соціальних партнерів щодо вимог безпеки праці.

Присутнім наголосили на обов’язковому проведенні передрейсових медичних оглядів водіїв транспортних засобів, адже одним із основних факторів забезпечення безпеки пасажирів є стан здоров’я водія.

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Правильна організація проведення передрейсових медичних оглядів є однією з основних ланок профілактики дорожньо-транспортних пригод.

 

Перевірка технічного стану транспортного засобу

Крім того, особливу увагу фахівець звернув на обов’язковий технічний контроль транспортних засобів, який передбачає перевірку технічного стану транспортного засобу, а саме: системи гальмового і рульового керування, зовнішніх світлових приладів, пневматичних шин та коліс, світлопропускання скла, газобалонного обладнання (за наявності), інших елементів у частині, що безпосередньо стосується безпеки дорожнього руху.

Раптова смерть працівника підприємства
Формат: запис вебінару0 (800) 219-977

Також посадовець акцентував увагу на допуску до роботи лише офіційно оформлених працівників та розповів про гарантії задекларованих трудових відносин.

Зокрема, під час зустрічі обговорили інструменти психосоціальної підтримки на робочому місці.

Живий журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Доступний 24/7 у смартфоні, на планшеті чи комп’ютері
Для довідок: 0 (800) 219-977 • E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці


Спецвипуск № 3, 2022 «Медогляди — що має знати спеціаліст з ОП»

Унікальне тематичне видання від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека», яке виходить щокварталу і за наповненням є справжнім підручником з вузькопрофільною інформацією.

0 (800) 219-977
E-mail: podpiska@mediapro.com.ua

 

Матеріали до теми


Роботодавець відшкодовує працівнику оплачений ним попередній медогляд: чи оподатковується ПДФО?
Оподаткування доходів фізичних осіб регламентується розділом IV ПКУ, статтею 165 якого визначено перелік доходів, які не включаються до загального місячного ...
З жовтня 2024 року запрацює новий порядок проходження профілактичних медоглядів для деяких професій
Команда МОЗ реалізувала низку нормативних змін, спрямованих на збереження та зміцнення здоровʼя українців від самого народження. Адже держава зацікавлена в ...
Роботодавцям про проведення медичних оглядів працівників певних категорій
Процедуру проведення попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, ...