Перед обличчям пандемії: забезпечення безпеки і здоров’я на роботі


Перед обличчям пандемії: забезпечення безпеки і здоров’я на роботі

Упродовж двох останніх десятиліть світ зазнав ряду спалахів інфекційних хвороб, які продемонстрували високу швидкість передачі.

Наразі посилюється занепокоєння щодо продовження зростання масштабів поширення COVID-19 у деяких регіонах світу і щодо здатності підтримувати досягнуті темпи їх зменшення в інших.

Уряди, роботодавці, працівники та їхні організації стикаються з колосальними викликами, намагаючись приборкати пандемію COVID-19 і зберегти безпеку і здоров’я на роботі.

Крім безпосередньої кризи, має місце стурбованість щодо відновлення діяльності у спосіб, який збереже успіхи, досягнуті у припиненні передачі хвороби.

У доповіді МОП «Перед обличчям пандемії: забезпечення безпеки і здоров’я на роботі» висвітлено ризики в сфері безпеки і здоров’я на роботі (БЗР), що виникають через поширення COVID-19.

Крім того, розглянуто заходи з запобігання та протидії ризику зараження, психосоціальним ризикам, ергономічним та іншим ризикам щодо безпеки і здоров’я на роботі, пов’язаним із пандемією.

У Декларації століття МОП, прийнятій у червні 2019 року, проголошено, що «безпечні та здорові умови праці є основоположними для гідної праці».

Сьогодні це є ще важливішим, оскільки безпеки і здоров’я на роботі — невід’ємний компонент боротьби з пандемією та здатності відновити роботу.

Джерело: Гигиена труда – Ukrainian occupational hygiene society (UOSH)

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...