Оновлено порядок обміну інформацією для запобігання надзвичайних ситуацій


Оновлено порядок обміну інформацією для запобігання надзвичайних ситуацій

Обмін інформацією здійснюється з метою організації узгодженого та ефективного реагування сил цивільного захисту на небезпечні пригоди та надзвичайні ситуації

Наказом від 30 квітня 2015 № 500 МВС поновило Інструкцію про порядок обміну інформацією у сфері запобігання і реагування на надзвичайні ситуації між ДСЧС та Адміністрацією Держприкордонслужби.

Обмін інформацією здійснюється з метою організації узгодженого та ефективного реагування сил цивільного захисту на небезпечні пригоди та надзвичайні ситуації, які можуть виникнути у сфері відповідальності Держприкордонслужби.

Повсякденний обмін інформацією здійснюється шляхом подачі черговою оперативно-чергової службою Держприкордонслужби в оперативно-чергову службу держцентру управління в надзвичайних ситуаціях ДСЧС щодня по телефону до 05.00 інформації про обстановку у сфері відповідальності Держприкордонслужби за минулу добу.

За запитом оперативно-чергової служби держцентру управління в надзвичайних ситуаціях ДСЧС оперативно-чергова служба Держприкордонслужби надає роз’яснення щодо переданої інформації.

Оперативне сповіщення чергової зміни оперативно-чергової служби держцентру управління в надзвичайних ситуаціях ДСЧС здійснюється по телефону протягом 5 хвилин у разі отримання оперативно-черговою службою Держприкордонслужби інформації про загрозу виникнення або виникнення небезпечної події (надзвичайної ситуації) у сфері відповідальності Держприкордонслужби.

Усне інформування протягом 30 хвилин підтверджується письмово на адресу електронної пошти оперативно-чергової служби держцентру управління в надзвичайних ситуаціях ДСЧС або факсом стандартними повідомленнями.

Обмін інформацією між оперативно-черговою службою держцентру управління в надзвичайних ситуаціях ДСЧС і оперативно-черговою службою Адміністрації Держприкордонслужби здійснюється за наступними номерами телефонів і адресами електронної пошти:

— оперативно-чергова служба ДСЧС — телефон: 247-30-50, 59-01 (АТС-10), факс: 247-32-11, електронна пошта: oper@mns.gov.ua;

— оперативно-чергова служба Адміністрації Держприкордонслужби — телефон: 239-85-65, 527-64-83, 53-13 (АТС-10), факс: 239-84-80, електронна пошта: dkk@pvu.gov.ua

За матеріалами Юрліги