Оформлення наряду-допуску для робіт на висоті


Оформлення наряду-допуску для робіт на висоті

Роботи на висоті виконуються за нарядами-допусками встановленої форми, яка наведена в додатку 2 до «Правил охорони праці при роботі на висоті». Проте допускається виконання робіт за іншими передбаченими чинним законодавством нарядами, якщо вони містять вимоги безпеки, згідно з «Правилами».

Наряд-допуск виписується розбірливим почерком або за допомогою засобів друкування (без виправлень, закреслювань, використання олівця) у двох примірниках, один із яких залишається у працівника, який його видав, другий передається відповідальному керівнику робіт.

Читайте також: Про наряд-допуск на виконання робіт з вантажопідіймальними кранами

Наряд видається на строк, необхідний для виконання заданого обсягу робіт, але не більше 15 календарних днів від дня початку роботи, з можливістю його одноразового продовження на термін не більше 15 календарних днів від дня  продовження.

В разі зміни складу бригади більш ніж на половину кількості працівників, які розпочинали роботу, видається новий наряд. Якщо в процесі роботи виникають не передбачені нарядом небезпечні або шкідливі виробничі фактори, роботи припиняються й можуть бути продовжені тільки після їх усунення.

Джерело: Управління Держпраці


Навчання з питань охорони праці

Замовляючи послугу з навчання на сайті, кожен клієнт отримує приємний бонус — 10% знижки на передплату журналу «ОППБ» та участь у семінарах і конференціях проєкту.

Наші спеціалісти надають послуги з:

  • навчання щодо загальних питань з охорони праці;
  • спеціального навчання для перевірки знань відповідних НПАОП;
  • навчання з охорони праці посадових осіб;
  • навчання для допуску працівників до виконання робіт підвищеної небезпеки.

Тривалість навчання залежить від обраного курсу.
Для довідок: 0 (800) 219-977

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Організація та проведення евакуаційних і рятувальних робіт з висотних споруд
Посадовими особами управління інспекційної діяльності у Харківській області проведено тренінг з імітацією реальних дій на робочих місцях на тренувальному майданчику. ...
Охорона праці під час робіт із застосуванням драбин
Посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області провели технічну консультацію на робочих місцях ...