Норми пожежної безпеки для закладів дозвілля та відпочинку


Норми пожежної безпеки для закладів дозвілля та відпочинку

На жаль, випадки пожеж у закладах відпочинку та ресторанного господарства непоодинокі, а причини загорянь — доволі банальні. Власники таких об’єктів, намагаючись привернути увагу відвідувачів до свого закладу, не завжди думають про їх пожежну безпеку. У прикрасах інтер’єру часто використовують громіздкі конструкції, виготовлені з легкозаймистих матеріалів, не оброблених вогнезахисними сумішами. Нерідко експлуатується електропроводка та електроприлади в аварійному стані. Нехтуються вимоги до влаштування та стану евакуаційних шляхів та виходів, використовуються приміщення, не придатні для перебування в них великої кількості людей, а інколи навіть розміщення самого закладу суперечить вимогам правил пожежної безпеки.

Не слід забувати й про оснащення об’єктів первинними засобами пожежогасіння, а також системами протипожежного захисту.

Перебуваючи у різноманітних закладах відпочинку, громадяни, як правило, не зосереджують увагу на дотриманні правил пожежної безпеки. Тому керівництво та персонал повинні подбати про забезпечення всіх складових безпеки своїх гостей.

Зважаючи на це, у статті Світлани Трошиної, заступника начальника відділу пожежно-профілактичної роботи ДПТ країни, порушуватимуться такі питання:
— вимоги пожежної безпеки до приміщень;
— вимоги до евакуаційних шляхів та виходів;
— вимоги до закладів ресторанного господарства.

Прочитати статтю можна буде в журналі «Охорона праці і пожежна безпека» № 3, 2017

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»