На Полтавщині вибухнув магістральний газопровід


На Полтавщині вибухнув магістральний газопровід

9 січня о 15:48 у Лубенському районі між селами Новаки, Калайдинці та Єнківці сталася розгерметизація газопроводу. Внаслідок чого почалася пожежа.

Аварія сталася на експортному газопроводі «Уренгой — Помари — Ужгород». Цей газопровід був побудований у 1982–1984 роках для з’єднання газових родовищ півночі Західного Сибіру Росії з українським Ужгородом та кінцевими споживачами Центральної та Західної Європи.

Жертв та постраждалих внаслідок вибуху немає. Без газопостачання на кілька годин залишилися 17 сел Лубенського району, понад 2900 домогосподарств.

Всього до робіт залучено 71 рятувальник та 15 одиниць техніки, з них від ДСНС — 45 чоловік особового складу та 10 одиниць техніки.

Вранці 10 січня на місці аварії припинилося факельне горіння, а станом на 11:00 було відновлено газопостачання в усі 17 сел.

Очевидці пишуть про потужний вибух і викладають у соцмережі відео з наслідками пригоди.

Нагадаємо, востаннє велика аварія на газопроводі «Уренгой — Помари — Ужгород» в межах Полтавської області сталася 17 червня 2014 року. В результаті аналогічної розгерметизації газопроводу та пожежі у Лохвицькому районі було втрачено 10 млн м3 газу. Тоді відновлювальні роботи тривали близько трьох тижнів.

За матеріалами ЗМІ

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...