На МКС вперше випробували вогнегасник


На МКС вперше випробували вогнегасник

Наприкінціі лютого космонавт “Роскосмосу” Олег Кононенко провів випробування вогнегасників на борту Міжнародної космічної станції. Як повідомляється на сторінці держкорпорації на Facebook, за 20-річну історію станції на зміну старим ручним вогнегасникам, які вилучалися з борту, відразу ж приходили нові, але досі їх робота не була випробувана.

Відзначається також, що на різних сегментах станції використовуються різні вогнегасники. На американському сегменті – вуглекислотні, а на російському – рідинні. Такі вогнегасники містять суміш дистильованої води і невеликої кількості піноутворювача.

Перевірка вогнегасників була проведена космонавтом з дозволу Центру управління польотами під час планової заміни, що відбувається регулярно.

29 серпня на МКС було виявлено невеликий витік повітря. Наступного дня екіпаж МКС знайшов мікротріщину в обшивці побутового відсіку корабля “Союз МС-09”. Дірку залатали герметиком.

12 вересня російська газета “Комерсант” заявила про те, що комісія “Роскосмосу”, розслідуючи цей інцидент, підозрює в причетності до пошкодження американських астронавтів. За версією видання, вони просвердлили дірку для того, щоб домогтися дострокової відправки корабля на Землю через хворобу одного з астронавтів.

Джерело: dt.ua

Матеріали до теми


Україна розпочала будівництво двох нових енергоблоків на Хмельницькій АЕС за американською технологією
Компанія «Енергоатом» розпочала будівництво енергоблоків № 5 та № 6 Хмельницької АЕС за технологією АР1000 американської компанії Westinghouse. Це перший ...