Масове отруєння в Черкаській школі: півсотні дітей у лікарні


Масове отруєння в Черкаській школі: півсотні дітей у лікарні

Вранці 8 травня 2018 року, в Черкасах у школі №8 на лінійці відчули погіршення самопочуття 15 учнів, пізніше їх кількість збільшилася. “Станом на 7 годину 9 травня на лікуванні перебуває 57 осіб (53  учні та 4 вчителя), з них: 11 – в реанімації в стані середньої важкості, решта в задовільному та легкому стані”, – йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Для координації дій відповідних служб до Черкас вилетіли прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За станом на 18:00 середи, 9 травня, всіх постраждалих від отруєння дітей, які потрапили в лікарню, перевели з відділення інтенсивної терапії у звичайні палати. Про це в Twitter написала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Зокрема, за словами Супрун, на даний момент діти почувають себе краще. “Статус по Черкасах на 18:00: всіх дітей перевели з відділення інтенсивної терапії у звичайні палати. На стаціонарному лікуванні перебуває 56 осіб, у тому числі 54 дитини. Діти відчувають себе значно краще – їх стан задовільний”, – йдеться в повідомленні Супрун.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що головна версія отруєння в Черкасах – це локальне розпилення невідомої речовини. Про це він сказав під час виступу по ситуації в Черкасах. Перша версія, що відбулося розпилення локально якоїсь речовини. Правоохоронці працюють. Жодних випадків в інших закладах у Черкасах немає. Зараз ні на місці, ні в повітрі, ні у воді ніяких шкідливих речовин не виявили. Тому ми схиляємося до того, що це розпилення в момент проведення заходу… Все інше будуть робити лабораторії. Якщо буде встановлена речовина, про це буде повідомлено”, – заявив Гройсман.

Джерело: www.rbc.ua

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...