Люди тікали від вогняної кулі: пожежа на головному вокзалі Каїра


Люди тікали від вогняної кулі: пожежа на головному вокзалі Каїра

Щонайменше 25 людей загинули і 50 постраждали внаслідок сильної пожежі на вокзалі Рамсес в центрі Каїра – найбільшій залізничній станції Єгипту, повідомляють єгипетські державні ЗМІ.

Потяг врізався в буферну огорожу в кінці платформи, на якій перебувало багато людей.

Внаслідок зіткнення на локомотиві вибухнув паливний бак, що й спричинило пожежу. Вогонь швидко охопив платформу та споруди поблизу неї.

Очікується, що кількість потерпілих може зрости, передає інформагентство AP з посиланням на лікарів.

Точна причина аварії потягу наразі невідома. За кілька годин після неї міністр транспорту Хішам Арафат пішов у відставку.

Прем’єр-міністр Єгипту Мустафа Мадбулі, який прибув на місце катастрофи, пообіцяв знайти і покарати винних.

Місцеві ЗМІ оприлюднили відео, зняте камерами спостереження, на якому видно людей на платформі, коли потяг врізається в огорожу на великій швидкості і вибухає:

 

На іншому відео, знятому камерами в підземному переході поблизу, видно, як люди тікають від вогню:

 

“Я бачив, як чоловік на локомотиві на щось вказував, коли в’їжджав на платформу. Він кричав: “Немає гальм! Немає гальм!”, а потім зістрибнув з локомотива”, – розповів очевидець Ібрагім Хусейн інформагенції Reuters.

“Я стояв на платформі і бачив, як потяг на швидкості врізався в огорожу, – цитує агенція Reuters слова іншого очевидця. – Усі побігли, але багато людей загинули після вибуху локомотива”.

Приватний єгипетський новинний портал “al-Shorouk” з посиланням на джерело повідомив, що потяг саме ремонтували, коли він почав швидко рухатися в напрямку головної будівлі вокзалу без машиніста.

Залізничний вокзал Рамсес – головна залізнична станція Каїра, розташована в центрі єгипетської столиці. Її назвали на честь давньоєгипетського фараона Рамсеса ІІ, чию статую встановили поруч у 1955 році (пізніше її перевезли до Мемфіса).

Єгипетська залізниця має низькі показники безпеки пасажирів, часто кажуть про її недостатнє фінансування та погане управління.

У серпні 2017 року 43 людини загинули і понад 100 дістали поранення в результаті зіткнення двох пасажирських потягів в околицях міста Олександрія.

Найстрашніша катастрофа на залізниці в історії країни сталася в Каїрі у 2002 році. Тоді загорівся переповнений пасажирський потяг. Загинули понад 370 людей.

Джерело: BBC

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...