Літо без кишкових інфекцій


Літо без кишкових інфекцій

Заголовок цієї статті на перший погляд виглядає нелогічно. Адже саме на теплий сезон припадає найбільша кількість захворювань, спричинених кишковими інфекціями. Висока температура повітря та банальна людська безтурботність створюють ідеальні умови для їх поширення. Ще один фактор ризику — відпочинок на природі, відпустка далеко від дому. У спеку продукти псуються буквально на очах, і хвороботворні мікроорганізми отримують ідеальні умови для розмноження. Досить поласувати тістечком чи ковбаскою «другої свіжості» або забути помити руки перед їдою — і вже маєте клопіт.

Невже ж насправді все так сумно й невідворотно? Зовсім ні. Ви не станете пацієнтом інфекційного відділення, якщо будете дотримуватись нескладних правил гігієни. Проте для власної безпеки про отруєння різного роду треба знати більше…

Мар’яна Задорожна, лікар-профпатолог

У журналі «Охорона праці і пожежна безпека» № 7, 2017 лікар-профпатолог розглядає основні ризики, що можуть спричинити харчові отруєння в літній час та заходи запобігання їм.

 

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання