Лісівники Закарпаття обговорили план забезпечення пожежної безпеки в лісі


Лісівники Закарпаття обговорили план забезпечення пожежної безпеки в лісі

Ліс – друг не тільки людини, а й звірів і птахів. Для них він рідний дім і годувальник. Нам всім подобається відпочивати в лісі, на дачі. Але, на жаль, може трапитися непоправне – пожежа. Наслідки лісових пожеж величезні. У вогні гинуть не тільки рослини і тварини, часто стають жертвами вогню стають і самі люди. Потрібно пам’ятати, що навіть ледве тліюча трава, маленька іскорка можуть стати початком вогняної трагедії.

Одним із важливих напрямків в роботі працівників лісової охорони Закарпатської області є запобігання загорянню і гасіння лісових пожеж. При державних лісогосподарських підприємствах Закарпатської області є необхідний протипожежний інвентар, а захисники лісів з настанням теплої погоди здійснюють регулярне патрулювання лісовими масивами та прилеглими до лісу територіями, аби в пожежонебезпечний сезон в разі загоряння швидко загасити вогонь та зменшити збитки природі.

Станом на 2 березня на території лісового фонду не зафіксовано жодного спалаху, однак при цьому вже нараховується кілька десятків загорянь сухостою.