Київська область: відбувся «круглий стіл» щодо новацій в законодавстві цивільного захисту України та роз’яснення постанови Кабінету Міністрів України


Київська область: відбувся «круглий стіл» щодо новацій в законодавстві цивільного захисту України та роз’яснення постанови Кабінету Міністрів України

Під головуванням начальника Головного управління Василя Слободяника, 23 листопада Головне управління ДСНС України у Київській області спільно з Головним управлінням ДСНС України м. Київ провели «круглий стіл» щодо новацій в законодавстві цивільного захисту України та роз’яснення постанови Кабінету Міністрів України.

В роботі круглого столу взяли участь заступник начальника управління – начальник відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Олександр Чекригін, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям полковник служби цивільного захисту Вячеслав Асирбабаян, Т.в.о. заступника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у м. Києві полковник служби цивільного захисту Дмитро Можевенко, Головні державні інспектори Київської області та міста Київ, Завідувач сектору Державної регуляторної служби у Київській області Оксана Круліковська, підприємці та громадські організації.

У ході засідання заступником начальника управління – начальник відділу профілактичної роботи управління пожежної безпеки Департаменту запобігання надзвичайним ситуаціям Олександром Чекригіним було обговорено порядок постанови Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 № 715 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері техногенної та пожежної безпеки Державною службою з надзвичайних ситуацій» та  постанови Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 716 Київ «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню, у сфері надання послуг і виконання робіт протипожежного призначення за переліком, що визначається Кабінетом Міністрів України, і встановлюється періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з надзвичайних ситуацій».

6

Предметом обговорення також стало обговорення постанови Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 № 387  «Порядок функціонування інтегрованої автоматизованої системи державного нагляду (контролю), внесення відомостей до неї та строки розміщення цих даних» та постанови Кабінету Міністрів України від 5 червня 2013 року № 440 «Про затвердження Порядку подання і реєстрації декларації відповідності матеріально-технічної бази суб’єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки».

«Спілкування на соціально важливі теми надасть можливість координувати та посилювати взаємодію між органами державної влади, місцевого самоврядування та бізнесу заради спільної мети» – зазначив Василь Слободяник.

7

Зі свого боку, представники громадськості та бізнесмени оцінили ініціативу Головного управління ДСНС України у Київській області у Київській області з проведення такого спілкування і висловили своє сподівання на подальші зустрічі, що сприятиме роботі у законодавчому полі держави.

Джерело: прес-служба ДСНС України

Матеріали до теми


Внесено зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання
Кабінет Міністрів України вніс зміни до переліку будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та ...
Президент України підписав Закон № 3621-IX, який, зокрема, врегульовує механізм психологічної підтримки
Закон № 3621-IX передбачає: Затвердження порядку психологічного забезпечення військовослужбовців Кабінетом Міністрів. Надання психологічної допомоги комбатантам з використанням психологічних служб військових ...