Консультації з безпеки праці у будівництві


Консультації з безпеки праці у будівництві

Проблема безпеки і охорони праці у будівництві залишається однією з найактуальніших. Охорона праці у будівництві – це ціла система взаємозв’язаних законодавчих, соціально-економічних, технічних, гігієнічних і організаційних заходів, а її мета – захистити здоров’я будівельників від нещасних випадків і професійних захворювань, а також забезпечити найбільш сприятливі умови праці для підвищення продуктивності і якості виконуваних робіт.

Для попередження виробничого травматизму в будівельній галузі фахівці Центрально-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели семінар-нараду з працівниками  одного із підприємств будівельної галузі Вінниччини.

Безпека праці у воєнний час: відповіді на актуальні питання — тематичне видання від експертів журналу «Охорона праці і пожежна безпека»

Під час заходу керівництву та працівникам наголошено на неприпустимості приховування нещасних випадків на виробництві.

Фахівці зазначили, що для попередження травм і погіршення здоров’я робітників роботодавець зобов’язаний:

– організувати для працівників, зайнятих на важких роботах і роботах із шкідливими умовами праці, обов’язкові попередні (при прийомі на роботу) і періодичні медичні огляди за свій рахунок;

– провести для робітників навчання з питань охорони праці, тощо.

Журнал реєстрації вступного інструктажу з питань охорони праці
Замовити: 0 (800) 219-977

Слід дотримуватися усіх передбачених рекомендацій щодо проведення  робіт, які виконуються за допомогою механічних підіймачів та будівельних підйомників.

Засоби індивідуального захисту — завітайте в магазин проєкту «Охорона праці і пожежна безпека»

Вас може зацікавити:

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Санітарні норми виробничих приміщень: вказівки лікаря з гігієни праці щодо роботи в спеку
Лікар відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці управління інспекційної діяльності, в межах своїх повноважень інформує щодо ...