Конотопському ТОВ «ЖЕД «Сім вітрів» заборонено виконання робіт підвищеної небезпеки через порушення правил охорони праці


Конотопському ТОВ «ЖЕД «Сім вітрів» заборонено виконання робіт підвищеної небезпеки через порушення правил охорони праці

У зв’язку з виявленими під час планової перевірки порушеннями правил охорони праці Управління Держпраці у Сумській області заборонило ТОВ «Житлово-експлуатаційна дільниця «Сім вітрів» виконання робіт на висоті та експлуатацію 19 ліфтів, установлених у житлових будинках.

Державними інспекторами виявлено 70 порушень щодо дотримання вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

На момент проведення контрольного заходу у підприємства були відсутні дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки, а саме експлуатацію ліфтів, не задекларовано в Управлінні Держпраці у Сумській області виконання робіт на висоті, працівники, які допущені до виконання даних робіт, не пройшли спеціальне навчання та перевірку знань.

Окрім того, робітники підприємства не були належним чином забезпечені спецодягом. Електротехнічних працівників не укомплектовано переносним захисним заземленням для захисту від ураження електричним струмом при виконанні робіт в електроустановках до 1000 В. Суб’єкт господарювання знехтував проведенням періодичних випробувань драбин, запобіжних поясів і страхувальних канатів, несправність яких може призвести до нещасних випадків.

Стосовно технічного стану ліфтів, то машинні приміщення деяких з них не захищені від попадання атмосферних опадів, а в редукторах виявлено протікання мастила.

Таким чином, фахівцями Держпраці було перевірено чотири виробничих об’єкти суб’єкта господарювання, внесено чотири приписи щодо усунення виявлених порушень. До адміністративної відповідальності притягнуто винних посадових осіб підприємства.

Джерело: dsp.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання