Коли потрібно укріплення кабін трелювальних тракторів


Коли потрібно укріплення кабін трелювальних тракторів

За яких умов необхідне додаткове укріплення кабін сільськогосподарськіх тракторів, які використовуються для трелювання деревини?

Відповідно до пункту 2.2.2 «Правил охорони праці для працівників лісового господарства та лісової промисловості» (НПАОП 02.0-1.04-05) сільськогосподарські трактори та трактори загального призначення, що використовуються для трелювання деревини, повинні дообладнуватись гідрозахватами або лебідками зі сталевими канатами та щитами.

Кабіни тракторів, що трелюють деревину з використанням чокерного оснащення, повинні додатково укріплюватись з боку лебідки з метою захисту тракториста від можливих ударів уламків деревини, чокерів, канатів.

Таким чином, сільськогосподарські трактори, які обладнані гідрозахватами, не потребують додаткового укріплення кабіни. Кабіни сільськогосподарських тракторів, які обладнані лебідками, що трелюють деревину з використанням чокерного оснащення, повинні додатково укріплюватись з боку лебідки.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...