...

Кількість нещасних випадків за тиждень вперше перевищила 1000 повідомлень


Кількість нещасних випадків за тиждень вперше перевищила 1000 повідомлень

Упродовж минулого звітного тижня з 19 по 25 вересня 2020 року Фонд соціального страхування України зареєстрував на підприємствах України 1119 нещасних випадків, внаслідок яких постраждали 1133 особи, з яких 30 загинули. З них повідомлень про клінічно підтверджені випадки профзахворювання медичних та інших працівників на COVID-19 — 930.

Зазначений рівень кількості виробничих нещасних випадків є найбільшим за час ведення Фондом фіксації.

Найбільша кількість нещасних випадків зареєстрована у місті Києві (104 випадки), Черкаській області (101), Львівській області (89) та Дніпропетровській області (81).

Значне зростання числа повідомлень про виробничі нещасні випадки, які фіксуються за тиждень, реєструється з початку пандемії та пов’язане із зростанням чисельності випадків зараження медичних та інших працівників коронавірусом SARS-CoV-2. Нагадаємо, випадки захворювання медиків на COVID-19, яке настало внаслідок інфікування під час виконання професійних обов’язків, є гострими профзахворюваннями та вважаються нещасними випадками на виробництві.

Загалом з початку пандемії ФССУ отримав 11 919 повідомлень про клінічно підтверджені випадки гострого професійного захворювання (отруєння) внаслідок зараження SARS-CoV-2.

Звертаємо увагу, що зазначені показники є повідомленнями про клінічно підтверджені випадки захворювання медичних працівників на COVID-19, за якими відповідними комісіями проводяться розслідування щодо визначення обставин інфікування. На сьогодні розслідування завершено по 3020 випадках, 1091 з них визнано пов’язаним з виробництвом, у тому числі 24 — смертельні.

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...