Керівник підприємства сплатив штраф за не своєчасну подачу інформації про нещасний випадок


Керівник підприємства сплатив штраф за не своєчасну подачу інформації про нещасний випадок

20 серпня 2020 о 6:30 ранку водій ТОВ «Миколаївський хлібзавод № 1» потравив у дорожньо-транспортну пригоду, в результаті якої отримав струс головного мозку. Саме таку інформацію отримало Управління Держпраці у Миколаївській області від роботодавця.

Між тим, інформацію про подію до Управління Держпраці роботодавець надав пізніше ніж це вимагає п. 8 Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 р. № 337 (далі — Порядок), а саме: 26 серпня 2020 року.

За зазначеним фактом на керівника підприємства складено протокол про адміністративне порушення за ч. 6 ст. 41 КУпАП.

Порушення керівником ТОВ «Миколаївський хлібзавод № 1» визнано. Штраф у сумі 680 гривень сплачено.

Додатково: відповідно до п. 8 Порядку роботодавець у разі отримання інформації про нещасний випадок та/або гостре професійне захворювання (отруєння) від безпосереднього керівника робіт, повідомлення від закладу охорони здоров’я, заяви потерпілого, членів його сім’ї чи уповноваженої ним особи тощо зобов’язаний протягом двох годин повідомити територіальний орган Держпраці з використанням засобів зв’язку та не пізніше наступного робочого дня надати на паперовому носії повідомлення згідно з додатком 2 Порядку.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...