Катастрофічні порушення: пожежа в російському ТЦ забрала десятки життів


Катастрофічні порушення: пожежа в російському ТЦ забрала десятки життів

Пожежа в торговому центрі “Зимова вишня” в Кемерові почалася вдень у неділю, 25 березня. Вогонь охопив декілька поверхів будівлі, а також покрівлю, в результаті чого частина даху й перекриттів обрушилися. 

Число жертв цієї пожежі (станом на 9:00, 26 березня) досягло 53 осіб, передають російські ЗМІ з посиланням на оперативний штаб з ліквідації наслідків пожежі.

“У районі кінотеатру виявлені тіла ще п’ятьох загиблих. Загальна кількість загиблих становить 53 людини”, – повідомив представник штабу. Також повідомляється, що в лікарнях перебувають 12 постраждалих під час пожежі в Кемерові.

Крім того, ще до 30 осіб зникли безвісти. 

На третьому поверсі торгового центру, як повідомив портал www.obozrevatel.com, розташовувався контактний зоопарк із 200 тваринами, яких не вдалося врятувати.

Причини трагедії встановлюють. За попередніми даними загорання сталося у дитячій ігровій кімнаті, або в одному з кінозалів. У ЗМІ наголошують, що виходи з кінозалів були закриті.

Російські правоохоронці в зв’язку з пожежею затримали генерального директора комплексу “Зимова вишня” Надію Судденок. Слідство відкрило кримінальну справу за трьома статтями: заподіяння смерті з необережності, порушення вимог пожежної безпеки, надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами www.rbc.ua та www.obozrevatel.com.

Матеріали до теми


Виявлено гранату на воротах будинку: поліція відкрила кримінальне провадження
Жителька села Засулля виявила на воротах свого домогосподарства несподіваний «подарунок» — ритуальний вінок та прикріплену гранату. Жінка повідомила про це ...
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на російській міні, один із них загинув
На Херсонщині двоє місцевих мешканців підірвалися на міні. Один із них загинув, іншого госпіталізували. Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. ...