Хвороба Х: що це таке та як підготуватися до потенційної загрози


Хвороба Х: що це таке та як підготуватися до потенційної загрози

Останнім часом серед вітчизняних ЗМІ ширяться статті про так звану хворобу Х, яка може становити для людства у 20 разів більшу небезпеку, ніж COVID-19. Природно, що подібні твердження можуть викликати занепокоєння в людей, які турбуються про власне здоров’я й життя та прагнуть розібратися в тому, наскільки реальним є рівень загрози від потенційної хвороби.

Насамперед слід зазначити, що під назвою «хвороба Х» розуміють не якесь конкретне захворювання, а саме припущення, прогнозовану інфекцію чи вірус, що можуть у майбутньому призвести до виникнення пандемії. Не виключено, що такий вірус або інфекція вже існують чи можуть мутувати найближчим часом. Уперше про згадану хворобу у ВОЗ заговорили ще в 2017-18 роках. Тоді ж, до речі, обговорювалася й небезпека розповсюдження COVID-19. Важливо, що саме попереджувальні обговорення й виокремлення конкретних завдань допомогли відносно швидко винайти вакцину від цього вірусу.

Тож цілком логічно, що подібну мету мають і спеціалісти, які збираються на форумі в Давосі для обговорення небезпеки «хвороби Х» і виокремлення викликів, які вона може становити. Важливо, що це саме Світовий економічний форум, тож слід розуміти, що міжнародний бізнес уже прагне розібратися в потенційних загрозах для людства, для того, щоб вони в подальшому не призвели до негативних наслідків як для життя мільйонів людей, так і для світової економіки загалом.

Саме тому найкращим варіантом у цій ситуації є не паніка й підтримування прихильників конспірологічних теорій про те, що згадана хвороба може бути штучно винайдена для використання в корисливих цілях. Набагато ефективніше чітко вивчити загрози, які потенційно чекають на нас у майбутньому, дізнатися про дієві методи їхнього подолання та підготуватися до можливих викликів заздалегідь.

Про це вже подбали експерти проєкту «Охорона праці і пожежна безпека». Тож запрошуємо всіх охочих та небайдужих приєднатися до безкоштовного вебінару «Хвороба Х. Інфекційні загрози для підприємства», який відбудеться 7 лютого 2024 року 0 10:00. На ньому наш спікер Андрій Александрін надасть усю необхідну інформацію щодо того:

  • що саме є «хворобо Х» та до яких наслідків може призвести її поширення;
  • чому згадане захворювання викликало настільки значне занепокоєння у членів Світового економічного форуму в Давосі;
  • які виклики «хвороба Х» може становити для українців;
  • як ефективно підготуватися до потенційної загрози.

Подбайте про себе та своїх колег уже зараз, для того, щоб зустріти можливі негаразди обізнаними, а отже – озброєними.

 

Зареєструватись на вебінар

 

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека»

Передплата 2024