Фахівці Управління роз’яснюють оновлені вимоги та процедури медичних оглядів працівників


Фахівці Управління роз’яснюють оновлені вимоги та процедури медичних оглядів працівників

Проведення щорічних медичних оглядів працівників здійснюється відповідно до Порядку проведення медичних оглядів працівників певних категорій, затвердженого наказом МОЗ України від 21.05.2007 № 246 (далі — Порядок № 246).

Слід дотримуватися вимог до періодичності проведення періодичних медичних оглядів, звертати увагу на фах лікарів, які беруть участь у їх проведенні, перелік необхідних лабораторних, функціональні та інші дослідження, медичні протипоказання допуску до виконання робіт, пов’язані із впливом виробничих факторів, визначені в Переліку шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу, при роботі з якими обов’язкові попередній (періодичні) медичний огляд працівників, наведеному в додатку 4 до Порядку № 246, та Переліку робіт, для виконання яких є обов’язковим попередній (періодичні) медичний огляд працівників, наведеному в додатку 5 до Порядку № 246.

Обов’язкові медичні огляди: участь, контроль, відповідальність — читайте в журналі «Охорона праці і пожежна безпека»

За результатами періодичних медичних оглядів (протягом місяця після їх закінчення) Комісія оформляє Заключний акт за результатами періодичного медичного огляду працівників за формою, зазначеною у додатку 9 до Порядку № 246, який складається у шести примірниках.

Джерело: Управління Держпраці

Передплата

Матеріали до теми


Затверджено перелік документів для проходження медико-соціальної експертизи
Внаслідок війни збільшується кількість людей, які потребують встановлення інвалідності, значну частину серед них складають військовослужбовці. У зв’язку з цим визначено ...