До уваги суб’єктів господарювання!


До уваги суб’єктів господарювання!

Звертаємо увагу на те, що згідно з п. 19 Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2011 р. № 1232 (даліПорядок), примірники затверджених актів за формою Н5 і Н1 протягом доби надсилаються роботодавцем:

  • керівникові (спеціалістові) служби охорони праці або посадовій особі (спеціалістові), на яку роботодавцем покладено виконання функцій з охорони праці підприємства, працівником якого є потерпілий;
  • потерпілому або уповноваженій ним особі, яка представляє його інтереси;
  • Фондові за місцезнаходженням підприємства, на якому стався нещасний випадок;
  • територіальному органові Держпраці за місцезнаходженням підприємства, на якому стався нещасний випадок;
  • первинній організації профспілки, представник якої брав участь у роботі комісії, або уповноваженій найманими працівниками особі з питань охорони праці, якщо профспілка на підприємстві відсутня.

Копії актів за формою Н5 і Н1 надсилаються органові управління підприємства, а у разі його відсутності ― місцевій держадміністрації.

У разі виявлення гострого професійного захворювання (отруєння) копія акта за формою Н1 надсилається закладові державної санітарноепідеміологічної служби, який здійснює санітарноепідеміологічний нагляд за

підприємством і веде облік випадків гострих професійних захворювань (отруєнь).

Джерело: kirtu.gov.ua

Завжди актуальні матеріали в журналі
«Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати видання