...

Для кого випадок захворювання на коронавірус є професійним захворюванням?


Для кого випадок захворювання на коронавірус є професійним захворюванням?

Держпраці інформує, для кого випадок інфікування коронавірусною інфекцією визнаватимуть професійним захворюванням:

  • для медичних та інших працівників, що виконують професійні обов’язки в умовах підвищеного ризику зараження збудниками інфекційних хвороб;
  • для працівників, які надають медичну допомогу хворим на інфекційні захворювання;
  • для працівників, котрі проводять роботу з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, а також проводять дезінфекційні заходи тощо.

Покроковий порядок встановлення зв’язку захворювання з умовами праці

Заклад охорони здоров’я, що встановив діагноз, зобов’язаний негайно повідомити територіальний орган Держпраці України, ФССУ, установу, де працює потерпілий.

Роботодавець зобов’язаний упродовж двох годин з моменту отримання повідомлення від медичної установи, інформувати про це територіальний орган Держпраці, ФССУ, тощо.

Роботодавець не пізніше наступного робочого дня після отримання повідомлення про факт захворювання на корона вірусну хворобу працівника утворює комісію з розслідування.

Розслідування випадку захворювання проводиться упродовж п’яти робочих днів з дня утворення комісії (15 робочих днів у разі спеціального розслідування).

Комісія (або спеціальна комісія) ухвалює рішення щодо пов’язаності випадку з виробництвом.

Комісія складає акт за формою Н-1, який надсилається роботодавцем потерпілому за результатами розслідування.

Працівник, який отримав акт за формою Н-1, має право на оплату витрат на медичну допомогу, проведення медичної, профілактичної та соціальної реабілітації, а також страхових виплат.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Вибухонебезпечні предмети: на Харківщині машина для розмінування підірвалась на міні
У Харківській області під час робіт з розмінування території підірвалась спецтехніка. Постраждалих внаслідок інциденту немає, повідомляє ДСНС. Подія сталася в ...