Деякі питання експлуатації та обслуговування шафових газорегуляторних пунктів


Деякі питання експлуатації та обслуговування шафових газорегуляторних пунктів

Шафові газорегуляторні пункти – це встановлене в металевій шафі обладнання для зниження й підтримки тиску газу в заданому діапазоні. Їх використовують у міських газових мережах високого та середнього тиску, а також на об’єктах промислового або сільськогосподарського типу.

Під час технічної консультації на одному з підприємств посадовці відділу з питань безпеки праці центрального регіону управління інспекційної діяльності у Запорізькій області нагадали, що експлуатація й обслуговування шафових газорегуляторних пунктів належать до газонебезпечних робіт. Ззовні на такому пункті або на його огорожі необхідно на видному місці встановлювати попереджувальний напис «Вогненебезпечно. Газ».

Розроблення документів з пожежної безпеки
Індивідуальний підхід • Стислі строки виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977podpiska@mediapro.com.ua

У разі ремонту або обслуговування основної лінії газопостачання слід використовувати байпас – обвідну лінію, призначену для обхідного шляху газу. Щоб забезпечити безпечні умови експлуатації та виключити можливість пошкодження газорозподільної системи, вздовж її траси в межах охоронної зони завширшки 2 метри з обох боків від зовнішньої стінки газопроводу заборонено:

– складувати матеріали й устаткування;

– проводити земляні й будівельно-монтажні роботи;

– садити дерева;

– влаштовувати стоянки автотранспорту, гаражі та інші споруди, зокрема, тимчасові.

Розроблення документів з цивільного захисту
Індивідуальний підхід • Стислі терміни виконання • Доступна ціна
0 (800) 219-977podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: Управління Держпраці

Передплата 2024

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...