Держгірпромнагляду України реорганізовано


Держгірпромнагляду України реорганізовано

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 р. № 442 «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» та на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 8 жовтня 2014 р. № 1050-р «Про утворення комісій з реорганізації Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки» Держгірпромнаглядом видано наказ від 05.11.2014 р. № 149 «Про утворення комісії з реорганізації Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки», яким затверджено персональний склад комісії та заходи з реорганізації Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України.

На виконання затверджених заходів 06.11.2014 р. попереджено працівників центрального апарату про наступне вивільнення та надано звітність по формі 4-ПН (Інформація про заплановане масове вивільнення працівників у зв’язку із змінами в організації виробництва і праці) до Печерського районного центру зайнятості в м. Києві.

Реорганізацію територіальних органів Держгірпромнагляду буде розпочато після прийняття постанови Кабінету Міністрів України «Про реорганізацію територіальних органів Держгірпромнагляду». На підставі цієї постанови Держгірпромнагляд видасть наказ про призначення голів комісій з реорганізації територіальних органів Держгірпромнагляду України.
Службою підготовлено та надіслано на погодження Міненерговугілля проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про передачу цілісних майнових комплексів державних підприємств, установи до сфери управління Державної служби України з питань праці». На підставі цієї постанови державні підприємства та установа будуть передані до сфери управління Державної служби України з питань праці і розпочата процедура переукладання контрактів з керівниками підприємств.

Видано наказ від 17.11.2014 № 151, яким надано доручення державним підприємствам та територіальним органам у Луганській і Донецькій областях змінити місцезнаходження, юридичні адреси та перемістити органи на територію підконтрольну Українській владі. Територіальне управління Держгірпромнагляду у Луганській області зареєстроване у м. Лисичанськ, Територіальне управління в Донецькій області планує зареєструватись у м. Красноармійську.

Стосовно Центру Комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості м. Луганськ: у зв’язку з тим, що місто Луганськ та теруправління, Луганський експертно-технічний центр, Центр Комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості Держгірпромнагляду тимчасово окуповано та «націоналізовано» майно цих органів представниками терористичного угрупування так званої Луганської Народної Республіки, Держгірпромнаглядом України спрямовано листи до Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України та Фонду Державного майна України стосовно вжиття відповідних заходів та сприяння поверненню майна. На ці звернення Генпрокуратура та МВС повідомили про порушення кримінальних справ.

Разом з тим, доводимо до відома, що ДП «Центр Комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості» під час трагічних подій перебував лише у стадії утворення і державної реєстрації, масового набору працівників не відбулося, тому у трудових відносинах з ДП «Центр Комплексної безпеки підприємств вугільної промисловості», працівники не перебувають.
За інформацію керівників теруправлінь у Луганській, Донецькій областях виявили бажання переїхати на територію підконтрольну українській владі і продовжити працювати 85 осіб з 300 осіб, згідно штатного розпису в територіальному управлінні у Луганській області, та відповідно 385 осіб з 520 осіб територіального управління у Донецькій області.

Щодо державних підприємств: згідно з наказом Держгірпромнагляду від 17.11.2014 № 151 «Про переміщення бюджетних установ, підприємств, що належать до сфери управління Держгірпромнагляду» керівникам підприємств наказано провести реєстраційні заходи до 25.11.2014 та поінформувати Службу про вжиті заходи до 27.11.2014 р., тому Держгірпромнагляд не володіє реальною інформацією щодо працівників ДП Луганського і Донецького ЕТЦ, які виявили бажання переїхати на територію підконтрольну українській владі і продовжити працювати в переміщених державних підприємствах.