Чи є порушенням, якщо знак відповідності технічним регламентам є на упаковці, а на самій продукції його немає?


Чи є порушенням, якщо знак відповідності технічним регламентам є на упаковці, а на самій продукції його немає?

Начальник відділу експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Сергій Бабенко надав роз’яснення Василю Сачевчичу, представнику ФОП Журомський А.С., щодо нанесення знака відповідності технічним регламентам. 

Він вважає, що назвати таку ситуацію нормальною складно, проте вона не суперечить нормам законодавства. Експерт стверджує: якщо знак неможливо нанести на продукцію, то його наносять на індивідуальне пакування. Також наводить приклад зі світової практики: в ЄС такими питаннями займаються органи ринкового нагляду.

Сергій Бабенко пояснив. що правила нанесення знака відповідності технічним регламентам регулюються Постановою Кабміну № 1184 від 30 грудня 2015 р. “Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення”.

Також Сергій Бабенко радить тримати руку на пульсі, адже у 2018 році планують оновити технічний регламент засобів індивідуального захисту (Постанова КМУ №761 від 27 серпня 2008 року “Про затвердження Технічного регламенту засобів індивідуального захисту”).

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Управління Держпраці у Рівненській області.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...