Чи відносяться цифрові мультиметри, калібратори струму і напруги та магомметри до електроустановок?


Чи відносяться цифрові мультиметри, калібратори струму і напруги та магомметри до електроустановок?

Правила безпечної експлуатації електроустановок споживачів (далі — НПАОП 40.1-1.21-98) визначають, що електроустановка — установка, в якій виробляється, перетворюється, передається, розподіляється, споживається електрична енергія.

Згідно з Законом України «Про ринок електричної енергії» електроустановка — комплекс взаємопов’язаних устаткування і споруд, що призначаються для виробництва або перетворення, передачі, розподілу чи споживання електричної енергії. Це визначення дає чітке та однозначне розуміння щодо віднесення устаткування, обладнання та споруд до поняття «електроустановка».

З огляду на зазначене, цифрові мультиметри, калібратори струму і напруги та магомметри мають ознаки електрообладнання, визначення якого зазначено у НПАОП 40.1-1.21-98.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми


Як працівника допустити до робіт підвищеної небезпеки: 9 кроків
Робота підвищеної небезпеки та кримінальна відповідальність Алгоритм допуску працівника до роботи підвищеної небезпеки Зразки документів для організації безпечної роботи   ...
Важливі моменти під час встановлення генератора
Генератори забезпечують надійне електроживлення, яке фактично обмежується лише запасом палива для роботи пристрою. Подібну техніку часто використовують у аварійних випадках, ...