Безпечна експлуатація систем газопостачання


Безпечна експлуатація систем газопостачання

Правила безпеки систем газопостачання встановлюють вимоги безпеки до систем газопостачання для забезпечення споживачів природним газом з надлишковим тиском не більше 1,2 МПа, а також зрідженим вуглеводневим газом з надлишковим тиском не більше 1,6 МПа.

Роботодавець повинен створити для кожного працівника безпечні і нешкідливі умови праці шляхом належного облаштування робочих місць, а також організовує проведення медичних оглядів працівників певних категорій під час приймання на роботу (попередній медичний огляд) та протягом трудової діяльності (періодичні медичні огляди).

Постійно необхідно перевіряти технічний стан газопроводів, а надземні газопроводи необхідно перевіряти на можливий виток газу.

Графіки технічного огляду, технічного обслуговування і ремонту об’єктів систем газопостачання затверджуються посадовою особою підприємства — власника (орендаря (наймача)) споруд та об’єктів системи газопостачання.

Кожна газонебезпечна робота виконується з оформленням наряду-допуску та складається з двох етапів:

  1. Підготовка об’єкта до проведення газонебезпечної роботи.
  2. Безпосередньо проведення газонебезпечної роботи.

Підготовку об’єкта до проведення на ньому газонебезпечної роботи здійснює експлуатаційний персонал цеху (виробництва) під керівництвом відповідального за підготовку.

Джерело: Управління Держпраці

Матеріали до теми