...

Австралійські пожежники випустили новий календар на захист дикої природи


Австралійські пожежні підтримали щорічну традицію і випустили новий календар на 2021 рік. Вони закликають вилікувати природу від нескінченних лісових пожеж.

«2019 рік і початок 2020 року були особливо руйнівними. Світ співчував Австралії, оскільки ми постраждали від катастрофічних лісових пожеж і втратили близько 1 мільярда тварин з нашої різноманітної місцевої дикої природи», — пояснила команда Австралійського календаря пожежних.

Благодійний календар із автралійськими пожежниками створили ще у 1993 році, аби забезпечити кошти на дослідження опіків у дітей. Цьогоріч календар має допомогти лікуванню постраждалих від пожеж диких тварин та зібрати кошти для благодійних організацій, які займаються відновленням дикої природи.

З року заснування благодійний календар зібрав понад 3,2 мільйони доларів для різних благодійних організацій. Щороку сотні пожежників Австралії подають свої фотографії. Втім, обирають лише 24 для фотосесії на Золотому узбережжі. Та навіть тоді гарантій, що світлина таки потрапить у календар немає.

Тварин, з якими позували пожежники у календарі, взяли із кількох місцевих благодійних організацій-притулків. «Вони привезли собак, цуценят, кошенят і котів. Ми також використали терапевтичних коней, які допомагали дітям-аутистам та дорослим, які страждають від психічих розладів. Також тут є представники австралійської дикої природи із заповідника Курмбумбін. Каченята, альпаки, кози та ягнята, – у нас є кожна тварина, про яку ви могли б подумати», — розповідає Девід Роджерс, відповідальний за проект.

Деякі пожежники так прив’язалися до тварин під час фотосесії, що забирали їх потім з собою.

      

      

      

      

      

      

За матеріалами ЗМІ

Матеріали до теми


Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...
Уникаємо електропожеж: про ефективність спеціальних вогнегасників для електроустаткування
Технології стають необхідним елементом нашого повсякденного життя, важливою стає розмова про безпеку, особливо коли йдеться про ризик електропожеж. З кожним ...
Рекомендації щодо безпечного використання індивідуальної газобалонної установки
В умовах військової агресії російської федерації проти нашої країни роботодавці та працівники продовжують свою діяльність на трудовому фронті. З метою ...