Як фігура впливає на працездатність


Як фігура впливає на працездатність

Американські вчені з’ясували, що зайва вага відбивається на ефективності праці людини. Таким чином, під час співбесіди краще віддати перевагу людині в формі.

Дослідники провели експеримент за участю добровольців, який показав, що повні люди приносять компанії менше прибутку: «Вони довше налаштовуються на робочий лад, і їм потрібно більше часу на відпочинок».

Дослідженням керували співробітники Технологічного університету Вірджинії і Університету Буффало в США. Вчені попросили 32 добровольців виконати поставлені завдання.

Всіх учасників дослідження розділили на чотири групи, до першої групи потрапили люди з ожирінням, в другу групу визначили їхніх ровесників без проблем з фігурою, в третій групі знаходилися літні люди з вираженою повнотою, а літні люди зі стрункою фігурою склали четверту групу.

Під час виконання тестів вчені фіксували працездатність добровольців, щоб зрозуміти, скільки їм треба часу на відпочинок і роботу.

Виявилося, що люди без зайвої ваги на 40% швидше впоралися із завданням, не бажаючи робити перерву: «Ми вважаємо, що ожиріння безпосередньо пов’язано зі зниженням кровотоку, відповідно, організм огрядних людей отримує менше енергії і кисню. Відповідно, такі працівники втомлюються швидше і довше відновлюються».

Джерело: neboley.com.ua