Вимоги до Плану евакуації персоналу


Вимоги до Плану евакуації персоналу

Яким має бути формат стенда з планом евакуації персоналу на кожному поверсі, який потрібно розмістити на видноті (на стіні службового приміщення, в коридорі закладу тощо)? Який нормативний документ визначає розміри цього стенда?

Згідно з п. 13 Рекомендацій по складанню планів евакуації людей на випадок пожежі (Додаток 12 до Рекомендацій з розробки інструкцій про заходи пожежної безпеки в будівлях та приміщеннях органів державної влади та місцевого самоврядування, а також органів управління підприємств, закладів, організацій незалежно від форм власності, затверджених головним державним інспектором України з пожежного нагляду — начальником ГУДПО МВС України Г. В. Ревою в 1998 році), план евакуації розміщують на видному місці під склом (плівкою). Він має бути розміром не менше формату А3. (Пожежна безпека. Нормативні акти та інші документи. — Т.5. — Київ, 2000. — 528 с.).

Пунктом 5 Розділу ІІ Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом МВС України від 30 грудня 2015 р. № 1417, передбачено, що на об’єктах з постійним або тимчасовим перебуванням на них 100 і більше осіб або таких, що мають бодай одне окреме приміщення з одночасним перебуванням 50 і більше осіб (далі — об’єкти з масовим перебуванням людей), у будинках і спорудах (крім житлових будинків), які мають два поверхи й більше, у разі одночасного перебування на поверсі більше 25 осіб, а для одноповерхових — більше 50 осіб, мають бути розроблені та вивішені на видимих місцях плани (схеми) евакуації людей на випадок пожежі.

З огляду на редакцію зазначеного вище пункту, рекомендується розміщувати плани евакуації в окремому приміщенні з одночасним перебуванням 50 і більше осіб та в загальних місцях на шляхах евакуації. У службовому кабінеті — за бажанням та додатково.

Докладніше про Вимоги до Плану евакуації персоналу читайте у журналі «Охорона праці і пожежна безпека» № 2, 2018.

Джерело: журнал «Охорона праці і пожежна безпека» № 2, 2018

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!