В Україні грип забрав життя вже 220 людей


В Україні грип забрав життя вже 220 людей

Кількість загиблих від грипу людей в Україні збільшилася до 220 осіб. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я.

“З початку епідемічного сезону, за оперативними даними, зареєстровано 220 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 3 дітей віком до 17 років та 1 летальний випадок серед вагітних”, – ідеться в повідомленні.  Читайте також: Грип відступає з України, діти повертаються до навчання Найбільшу кількість смертей зафіксовано в Одеській області – 38, у Харківській – 15, Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Черкаській – 14, Рівненській – 14 та м. Києві – 14.

При цьому, за медичною допомогою своєчасно звернулася лише третина померлих, а проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу.

За даними МОЗ, усього по Україні з початку епідемічного сезону госпіталізовано з попередніми діагнозами “грип” та “ГРВІ” майже 132 тисяч осіб (3,9% від захворілих), з них до 67,7% становлять діти віком до 17 років.  Раніше українців попередили про другу хвилю епідемії грипу. Її прогнозують на кінець лютого і початок березня. 

Урядовці просять світові фармацевтичні компанії про надання безкоштовних вакцин для щеплення груп ризику. Відсутність вакцинації вважається головною причиною високого рівня захворюваності. Як повідомлялося раніше, епідемію грипу у Києві оголосили наприкінці січня. Тоді поріг захворюванності був перевищений на 12,8 %. СЕС рекомендувала закрити дитсадки і ВНЗ. Жертвами грипу у Києві стали загалом 33 людини. 3 лютого санітарні лікарі запевняли, що у Києві епідемія грипу та ГРВІ пішла на спад. 

Натомість перша хвиля грипу поступово покидає Україну. Медики вже говорять не про епідемію, а лише про її наслідки. Карантин у школах найбільших міст держави завершується. Київські і харківські школярі пішли до школи 8 лютого. Та це відбувається не по всій Україні. Скажімо, в Житомирі карантин подовжили до 13 лютого. На кінець місяця лікарі прогнозують другу хвилю захворювання.

Джерело: tsn.ua