Уряд надасть допомогу постраждалим та родинам загиблих в ДТП у Сумській області


Кабінет Міністрів надасть допомогу постраждалим та родинам загиблих у ДТП, яке трапилося на залізничному переїзді у Сумській області 4 лютого.

В.о. Віце-прем’єр-міністра Олександр Вілкул провів в Сумській області виїзне засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. «Всі постраждалі отримали необхідну медичну допомогу. Висловлюю співчуття родинам загиблих. Слідство має жорстко розібратися в причинах трагедії. У середу 5 лютого на засіданні Кабінету Міністрів я поставлю питання надання матеріальної допомоги сім’ям загиблих. 5 лютого має стати днем трауру в Сумській області», – сказав Олександр Вілкул.

Під час аварії у маршрутному автобусі знаходилися 19 людей (18 пасажирів та 1 водій), а в поїзді – 163 людини. Пасажири поїзда не постраждали. Всі вони були перевезені до Ворожби другим електропоїздом о 16:10.

Як Голова Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Олександр Вілкул поставив завдання перевірити наявність медичного дозволу водія виходити на маршрут, законність оформлення його трудових відносин та відповідні довідки приватного підприємства, яке виконувало перевезення пасажирів маршрутним автобусом. Також має бути здійснена перевірка діяльності державних органів, що надавали дозволи на виконання маршруту приватним підприємством.

Нагадаємо, 4 лютого поблизу с. Вири Білопільського району Сумської області на залізничному переїзді сталося зіткнення маршрутного мікроавтобуса «Рута» з дизель-поїздом сполученням Харків – Ворожба. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди загинуло 12 осіб (з них дитина 1998 року народження) та 6 осіб (з них 2 особи у важкому стані) госпіталізовані до обласної лікарні.

О 22:17 роботи з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, до яких залучались пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС України, бригади швидкої медичної допомоги, працівники правоохоронних органів та Південної залізниці, завершено.

Психологи ДСНС України надають психологічну підтримку родинам загиблих і постраждалим внаслідок ДТП.

Причини дорожньо-транспортної пригоди встановлюються.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій