У Тернополі горіла дитяча лікарня: є постраждалий


У Тернополі горіла дитяча лікарня: є постраждалий

14 лютого у Тернополі сталася пожежа в міській дитячій комунальній лікарні. Повідомлення про пожежу надійшло рятувальникам о 18:15. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Загорання виникло в підвальному приміщені одного із корпусів лікувального закладу, горіли матеріли в архіву. Орієнтовна площа пожежі склала 30 м. кв.

В наслідок значного задимлення приміщень існувала загроза отруєння продуктами горіння пацієнтів та обслуговуючого персоналу лікувального закладу. Було прийнято рішення, паралельно з ліквідацією загорання, провести евакуацію людей з будівлі. Всього пожежні, за допомогою спецзасобів врятували 18 осіб, з них 17 дітей та 1  медичного працівника, яка постраждала внаслідок пожежі. Вивели на свіже повітря 31 дитину та 60 дорослих. Крім цього, до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів, персоналом лікарні організовано евакуацію в незадимлені приміщення 107 дітей.

Завдяки злагодженим діям пожежно-рятувальних підрозділів о 18:45 пожежу локалізували, а 19:30 повністю ліквідували.

Внаслідок пожежі травмувалася  працівниця архіву 1951 року народження. Її з опіками пальців та  ознаками отруєння чадним газом шпиталізовано.

Причини та матеріальні збитки – встановлюються.

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами прес-центру ДСНС