У ДСНС України відбулися урочисті заходи з нагоди Дня пожежної охорони


У ДСНС України відбулися урочисті заходи з нагоди Дня пожежної охорони

15 квітня, напередодні Дня пожежної охорони, в ДСНС України відбулися урочисті заходи з нагоди професійного свята. Голова ДСНС України Микола Чечоткін, вітаючи співробітників пожежних формувань країни, відзначив їх самовідданість, сміливість, постійну готовність прийти на допомогу людям та зазначив, що працівники пожежної охорони в найбільш складних ситуаціях завжди будуть проявляти високі моральні якості, професіоналізм та мужність.

“Це свято відважних людей, які пов’язали своє життя з небезпечною, але почесноюпрофесією. Вони з честю виконують свої службові обов’язки, ризикуючи власним життям та здоров’ям рятують з біди інших. Особлива шана ветеранам пожежної охорони, які присвятили своє життя боротьби з вогнем і продовжують передавати професійний та життєвий досвід нинішньому поколінню вогнеборців”, – зазначив Микола Чечоткін.

За самовіддану службу та бездоганне виконання професійних обов’язків працівники та ветерани пожежної охорони були нагороджені відзнаками ДСНС України, організації ветеранів центрального апарату МВС України та Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту. 

Також під час урочистостей Голова ДСНС України та Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та служби цивільного захисту нагородили переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку серед дітей співробітників ДСНС України на тему: «Рятувальник – професія героїчна», що проходив впродовжберезня-квітня по всій території України. За цей період свої малюнки для участі у Конкурсі надіслали понад 1000 дітей працівників ДСНС. Сьогодні переможці Конкурсу отримали відзнаки та цінні подарунки. 

Після офіційної частини розпочалася святкова концертна програма за участю артистів Центру музичного мистецтва ДСНС України  та працівників територіальних підрозділів Служби. 

Довідка 

17 квітня, відповідно до Указу Президента України від 11 жовтня 2013 року №  555/2013 відзначається День пожежної охорони. Свято встановлене у зв‘язку з вагомим внеском працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я людей, майна від пожеж.

Джерело: ДСНС