У Чернівецькій області блискавки спричинювали пожежі


У Чернівецькій області блискавки спричинювали пожежі

Через блискавку в Чернівецькій області сталося відразу декілька пожеж. Про це в четвер, 6 вересня, повідомляє прес-служба ДСНС у Чернівецькій області.

“Увечері 5 вересня практично одночасно по спецлінії 101 надійшло повідомлення про дві пожежі в господарських будівлях. В обох випадках причиною пожежі стало потрапляння розряду блискавки в будівлю”, – йдеться в повідомленні.

Рятувальники повідомили, що перша пожежа виникла о 19:49 у селі Мигове Вижницького району. Там блискавка вдарила в господарську будову, яка після цього загорілася. Так як будова була дерев’яною, а всередині зберігалося сіно, вогонь швидко поширився по всій будівлі. Для ліквідації пожежі залучили черговий караул пожежників з Вижниці і місцеві пожежні команди сіл Мигове, Лукавці і селища Берегомет.

Рятувальникам вдалося ліквідувати пожежу і запобігти поширенню вогню на поруч розташований житловий будинок. Унаслідок пожежі вогнем було знищено господарську будівлю.

Друга пожежа сталася о 20:04 у селі Банилів-Підгірний Сторожинецького району. Там від розряду блискавки загорілися дві спарені господарські будівлі. Пожежа була ліквідована рятувальниками з міста Сторожинець і місцевими пожежними командами сіл Давидівка і Банилів-Підгірний.

Нагадаємо, в Україні в найближчі два дні зберігається найвища пожежна небезпека.

Джерело: ua.korrespondent.net

Матеріали до теми


Пожежна безпека та Бетонні споруди: коли набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними
Повідомляємо, що 01 лютого 2025 року набувають чинності національні стандарти, гармонізовані з європейськими та міжнародними стандартами, методом перекладу Пожежна безпека ...
Колектив Держпраці у Сумській області пройшов навчання щодо правил пожежної та мінної безпеки
Управління інспекційної діяльності у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Держпраці з метою проведення навчання з питань пожежної та мінної безпеки ...