Топ-5 важливих питань з охорони праці та пожежної безпеки в серпні


Топ-5 важливих питань з охорони праці та пожежної безпеки в серпні

Невдовзі вийде друком серпневий номер журналу «Охорона праці і пожежна безпека», а тим часом пропонуємо вам ознайомитися з основними питаннями, на які відповіли наші експерти в цьому місяці:

  • Як забезпечити проведення медичних оглядів працівників?
  • Які вимоги висуваються до первинних засобів пожежогасіння на підприємстві?
  • На кого покладено відповідальність із планування, організації та проведення заходів щодо евакуації працівників об’єкта?
  • Чи можна на підприємстві розміщувати оголошення із зазначенням штрафу?
  • Чи дозволяється об’єднувати комісію з охорони праці з комісією по триступеневому контролю?

 

Також із цього випуску видання «Охорона праці і пожежна безпека» ви дізнаєтеся:

– В чому полягають відмінності робіт «на висоті», «верхолазних» та «пов’язаних з підійманням на висоту» та чи можна виконувати верхолазні роботи у разі проходження навчання щодо «роботи на висоті».

– Про умови проведення інструктажів та додаткового стажування водія громадського транспорту. Розповімо, як забезпечити безперебійну роботу на лінії та дізнаємось, чи гарантується водію видача спецодягу та спецвзуття. Назвемо найпоширеніші небезпеки під час руху та правильні дії водія.

– Проаналізуємо обставини справи та фактори, які впливають на якість організації виконання робіт підвищеної небезпеки.

– Розповімо про причинно-наслідковий зв’язок нещасного випадку на виробництві, а саме:

  • у якому випадку під час виконання робіт на висоті відповідальність несе не лише керівник робіт, а й машиніст підйомника;
  • за яких умов носіння ЗІЗ є обов’язковим;
  • що може спровокувати вибух кисневого балона;
  • коли колодязі підземної каналізації стають причиною трагедії.

– Експерт порадить, як убезпечити офісні приміщення від пожеж, загасити пожежу в перші хвилини її виникнення, про дії персоналу задля безпечної та швидкої евакуації, та відповіді на запитання: чи всім працівникам офісу належить знати, як користуватися первинними засобами пожежогасіння?

– Докладніше про три рушійних колеса ризик-менеджменту й основні зміни, що стосуються нової версії стандарту ISO 31000:2018, та як модернізований стандарт може допомогти в управлінні ризиками розповість директор ТОВ «Кволіті Юкрейн», провідний аудитор Quality Austria з OHSAS 18001, ISO 9001, ISO 13485, ISO 14001, ISO 22000, ISO 50001, тренер Quality Austria.

У серпневому випуску практичного додатку «Консультант з охорони праці та пожежної безпеки» ви знайдете зразки основних інструкцій, що стосуються проведення заходів пожежної безпеки: загальні положення, розроблення і затвердження, галузь застосування, види, реєстрація та облік, обов’язки та дії працівників у разі пожежі, тощо.

Головний редактор Сергій Филенко анонсує восьмий номер журналу “Охорона праці і пожежна безпека”:

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Переконайтеся, що ви передплатили журнал і вся необхідна інформація є під рукою!

Матеріали до теми