Щоб не повадно було: мільйон гривень штрафу «коштують» неоформлені охоронці


Щоб не повадно було: мільйон гривень штрафу «коштують» неоформлені охоронці

У квітні цього року державні інспектори Головного управління Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування в одній з охоронних фірм міста Львова.

Під час контрольного заходу фахівці Головного управління Держпраці виявили порушення вимог частини третьої ст. 24 КЗпП України.

Встановлено, що 9 працівників цієї фірми були допущені до роботи без укладення трудового договору та без повідомлення Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу.

Відтак товариство з обмеженою відповідальністю оштрафовано на 1 005 210 гривень.

Слід зазначити, що на час перевірки у товаристві офіційно працювало лише три особи, зокрема 1 охоронець, начальник охорони та директор.

А в решти персоналу, виходить, ризикувати життям — таке собі хоббі?! Хто відповість за будь-який нещасний випадок, що цілком може трапитися з ними під час виконання службових обов’язків?

Про те, чому цивільно-правова угода не може забезпечити належний рівень охорони праці читайте в  статті: Трудовий договір чи цивільно-правова угода: чим ризикує працівник?

Джерело: редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека» за матеріалами Державної служби України з питань праці.

Матеріали до теми


Видача наряд-допуску для виконання робіт на висоті: дбаємо про безпеку
Порядок безпечного виконання робіт на висоті регламентовано Правилами охорони праці під час виконання робіт на висоті (далі – Правила). На ...
Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...