Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей!


Шановні батьки! Дбайте про безпеку своїх дітей!

Команда редакції журналу стурбована великою кількістю випадків травмування і загибелі дітей під час літніх канікул. Як свідчить статистика, саме в цей час різко зростає ймовірність трагічних випадків через пустощі дітей з вогнем, порушення правил експлуатації електричних та газових приладів, користування піротехнічними засобами та порушення правил поведінки на воді в літній період.

Як правило, біда трапляється тоді, коли дітей залишають напризволяще. Вони не завжди відчувають небезпеку, тому часто стають жертвами через незнання елементарних правил безпечної поведінки – першопричини сумних та трагічних наслідків.

Дбайте про безпеку своїх дітей, на власному прикладі дотримуйтесь правил безпечної поведінки. Це варто будь-яких зусиль!

Виховуйте у своїх дітей навички культури безпечної поведінки, особисто демонструючи обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками, електричними приладами. Не залишайте дітей без нагляду, ховайте від них сірники, не дозволяйте користуватись піротехнічними виробами, а також знаходитися поблизу води без супроводу дорослих!

Знайдіть декілька хвилин на цікаву, відверту розмову з дітьми про необхідність поважного ставлення до правил особистої безпеки, навчіть їх вірним діям на випадок побутових надзвичайних подій.

Пам’ятайте, що вимірюватимуться ці хвилини ціною життя, а для того, щоб неочікувана мить не призвела до біди, необхідно:

• навчити їх основним правилам безпеки життєдіяльності в побуті;
• давати дітям практичні рекомендації, як діяти в тій чи іншій ситуації;
• у випадку небезпеки негайно повідомити Службу порятунку «101»!

З повагою, редакція журналу «Охорона праці і пожежна безпека»