Пройшли громадські обговорення на тему внесення змін до Закону України «Про охорону праці»


Пройшли громадські обговорення на тему внесення змін до Закону України «Про охорону праці»

11 вересня за ініціативи Держгірпромнагляду пройшли громадські обговорення, щодо внесення змін до ст. 21 Закону України «Про охорону праці», зокрема стосовно скорочення кількості документів дозвільного характеру. У заході взяли участь фахівці Держгірпромнагляду, роботодавці, представники центральних органів виконавчої влади, громадські та міжнародні організації.

Обговорено шляхи співпраці, з метою прийняття узгодженого рішення та запропоновано внести пропозиції до проекту закону, що готується на розгляд до Верховної Ради.

«Заперечень проти внесення змін до Закону України немає. Є бажання його розглянути та дати пропозиції щодо врегулювання. Цей законопроект знаходиться в Верховній Раді. Всі пропозиції, що надійдуть від центральних органів виконавчої влади та громадськості обов’язково розглянемо і запропонуємо на опрацювання в межах чинного законодавства» — повідомив начальник науково-технічного забезпечення державного нагляду Геннадій Лисицький.

«Підкреслюю необхідність проведення заходу, тема для нас є актуальна. Ми ініціювали внесення змін до ст. 21 ЗУ «Про охорону праці». Внесли свої пропозиції. Ми підтримуємо спрощену систему видачі дозвільних документів, проте роботодавці у нас свідомі та пріоритетом ставлять безпеку роботи на виробництві», — наголосила Покришко Вікторія, Федерація роботодавців гірників України.

«Я в охороні праці з 1991 року. Наша організація завжди бере участь в обговореннях та подає своє бачення», — зазначив Олексій Груздєв, ВАТ «Укртранснафта»