Пожежа умовна — навчання справжнє


Пожежа умовна — навчання справжнє

У Львові на новозбудованому ТОВ «Фуджікура Аутомотів Україна Львів» відбувся навчальний збір керівного складу цивільного захисту Львівської області. В рамках заходу було підбито підсумки роботи Львівської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту за 2016 рік та проведено показові навчання з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Пропонуємо вашій увазі репортаж з цієї події.

Начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області Сергій Дмитровський зауважив, що всі дії, показані на навчаннях, використовується в практичній діяльності. Останній випадок, під час якого була продемонстрована робота всіх служб — пожежа на підприємстві «Електрон». Довелося проводити евакуацію людей, залучалася вся необхідна техніка. Подібні навчання проводяться із залученням і розгортанням всього гарнізону раз у квартал. За планом служби цивільного захисту області, потім проводиться підсумкова нарада, до якої залучаються всі керівники служб і голови районних адміністрацій та спеціалізованих служб.

Запрошеним продемонстрували зразки пожежно-рятувальної техніки, техніки аварійної служби цивільного захисту Львова та області. Всі охочі могли оглянути командно-штабний автомобіль, який забезпечує роботу в польових умовах. Цей комплекс дозволяє повністю керувати всіма засобами цивільного захисту в області, інформувати керівництво області та держави про надзвичайну подію.

Продемонстрована рятувальна машина — справжня знахідка для надзвичайників. Вона єдина в області має найбільшу драбину — 53 метри. Поруч була представлена хіміко-радіологічна лабораторія з необхідним обладнанням та засобами захисту, снігохід, рятувальний човен, аварійна газова служба, рятувально-водолазна служба, оперативно-піротехнічна служба.

За легендою навчань, на підприємстві під час планового технічного обслуговування електричної мережі відбулося коротке замикання. Внаслідок аварії уражено струмом одну особу. Виникла пожежа у будівлі на розподільчій підстанції підприємства. Існує небезпека для життя і здоров’я людей у зв’язку з розвитком пожежі та поширенням продуктів згорання у приміщеннях підприємства […]

Інна Борисова, журналіст

Репортаж нашого кореспондента з місця події читайте у № 5, 2017 журналу «Охорона праці і пожежна безпека».

Придбати журнал із додатком
Придбати електронний журнал «Охорона праці і пожежна безпека»
Придбати вигідний комплект видань