Підрядник Apple використовує незаконну працю студентів при збірці Apple Watch – розслідування


Підрядник Apple використовує незаконну працю студентів при збірці Apple Watch – розслідування

Одного з підрядників Apple компанія запідозрила в незаконній і понаднормовій праці студентів при збиранні Apple Watch. Каліфорнійська компанія розпочала власне розслідування, повідомляє AppleInsider.ru.

Збиранням пристроїв компанії Apple займаються фірми, з якими компанія уклала контракт. Якщо збірка iPhone зазвичай проводиться на заводах Foxconn, то розумні годинники Apple Watch збираються на заводі компанії Quanta Computer, розташованому в тайванському місті Чунцин.

Виявилося, що на виробничих лініях стоять не тільки спеціалісти-працівники, а й прості студенти, яких змушують проходити «стажування» і працювати безоплатно.

Про це повідомила гонконгська правозахисна організація SACOM. Вона зв’язалася з 28 студентами, які розповіли про важкі умови праці.

Їх відправили на заводи вчителі, нібито для проходження літньої практики. На ділі їх поставили поруч з дорослими робітниками і змушували працювати понаднормово, по 12 годин на добу і з одним вихідним в тиждень, виходячи на нічні зміни.

Деякі студенти підкреслили, що викладачі в разі відмови погрожували їм проблемами в навчанні. За словами одного з учнів, кількість незаконно працюючих студентів на четвертому поверсі заводу становила 120 осіб.

Згідно з китайським законодавством, праця студентів може бути законною, але тільки за умови, що вони погодилися на це добровільно.

Компанія Apple вже почала розслідування і в разі підтвердження порушень «вживатиме рішучих заходів впливу на порушників законів», прокоментували в компанії для Financial Times.

Раніше Apple вже стикалася з такими випадками. Наприклад, в 2012 році схожі звинувачення були висунуті компанії Foxconn, а в 2013 році – тайванській фірмі Pegatron.

Джерело: Mind.ua за матеріалами AppleInsider.ru

Матеріали до теми


Про реалізацію прав працівників на безпечні умови праці
Систематичний і достовірний збір даних про стан охорони праці і травматизм на виробництві є об’єктивним підґрунтям для здійснення аналізу всіх ...
Щодо безпеки праці на підприємстві з постачання теплової енергії
Фахівцями Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками теплопостачального підприємства після закінчення опалювального ...